OM HUNDGÅRDEN KARSTORP

 

HUNDGÅRDEN KARSTORP

 

Företaget startades hösten 2015. Här erbjuds kurser och träningsmaterial inom hundsporten Nose Work till både nya och erfarna hundägare.

 

I verksamheten finns även möjligheten att anlita mig för kurser hos dig eller hos någon annan aktör. Exempelvis kan jag komma till din brukshundklubb för att hålla Nose Work kurser om kunskap/utbildning saknas för det. Det finns också möjlighet att anlita mig för att få en diplomerad och godkänd instruktör för att kunna genomföra SNWK doftprov.

 

Målsättningen för mig är att tillhandahålla intresseväckande och givande kurser för både hundar och hundägare inom hundsporten. Jag vill öka förståelsen hos hundägare om hundarnas luktsinne och om hur nosarbete kan användas för ökad mental och fysisk hälsa hos alla våra hundar.

 

Till mig är alla typer av hundar och hundägare välkomna! Även den reaktiva eller osäkra hunden har möjlighet att gå kurs och träna hos mig. Träningen anpassas utefter varje individs behov och möjlighet till avskild träningsyta finns.

 

Kurserna och all träning utgår från belöningsbaserade hundträningsmetoder, där hundens vilja, trygghet och säkerhet kommer i första hand. Kurserna och träningarna bedrivs i små hundgrupper med max 6 deltagare per grupp.

 

TRÄNINGSLOKALEN

 

Jag håller mina kurser året runt, både inomhus och utomhus, men lite beroende på väder, temperatur och övning. Som kurslokal har jag en gammal ladugård som är byggd på 1900-talet. Inga djur har funnits i den sedan 1963. Succesivt pågår arbetet med olika renoveringsprojekt av ladugården, både invändigt och utvändigt.

 

Lokalen rymmer en grupp på 6 stycken deltagare med hundar, uppdelade i par på varsina avskilda ytor. Det innebär att på mina kurser tränar man mycket två och två, men med bara en hund aktiv i taget i varje par. Detta gör att hundarna lättare kan fokusera på övningarna utan att bli störda av varandra. Det finns möjlighet att både ha bur med sig inne i lokalen eller alternativt binda upp sin hund i pauser.

 

Vintertid värms lokalen upp med hjälp av en diselkanon med skorsten, samt skorstensrör som leder ut avgaserna utanför byggnaden. I vinter när det var som kallast -20, klarade kanonen att hålla nere graderna överförväntan.

 

För övrigt finns det många andra spännande byggnader, utomhusytor och varierande fordon att tillgå på gården, vilket blir aktuellt när man kommit längre med sin Nose Work träning. Väljer man att gå fortsättningskurser eller komma på öppna träningar kommer man garanterat få möjlighet att söka i dessa miljöer.

Stora gräsplaner för vårens och sommarens kurser/träningar.

Godkänd F-skatt info@hundgardenkarsstorp.se Copyright @ 2015 Hundgården Karstorp