KURSER - information

~ Till mig är alla typer av hundar och hundägare välkomna! Både hundägare som vill utöva sporten som en rolig aktivitet tillsammans med sin hund, likväl hundägare som har målet att tävla i hundsporten tillsammans med sin hund. Även den reaktiva eller osäkra hunden har möjlighet att gå kurs och träna hos mig. Träningen anpassas utefter varje individs behov och möjlighet till avskild träningsyta finns. Kurserna och all träning utgår från belöningsbaserade hundträningsmetoder, där hundens vilja, trygghet och säkerhet kommer i första hand.

Kurserna och träningarna bedrivs i små hundgrupper med max 6 deltagare per grupp. ~

HUNDGÅRDEN KARSTORP erbjuder kurser i

Nose Work i olika steg. Det finns både möjlighet till kvällskurser och helgkurser. Läs nedan om vad respektive kurs innehåller!

 

 

STEG1 - hundarna introduceras för det första doftämnet eukalyptus och två av hundsportens fyra sökmoment, behållarsöket och inomhussöket, samt doftprov.

 

STEG2 - hundarna introduceras för dem två sista av hundsportens fyra sökmoment, utomhussöket och fordonssöket. Fler övningar med blindsök för att lära sig läsa sin hund, samt lita på sin hund. Hundarna kommer tränas in på urvalsbana, samt börja träna med störningsdofter. Träning med flera gömmor i samma sök och doftgömmor på högre höjder. Ekipaget ges möjlighet att välja en markering (frivilligt) och påbörja markeringsträningen.

 

STEG3 - hundarna introduceras för det andra doftämnet lagerblad och lägger in den nya doften i hundsportens alla fyra sökmoment. Träning med flera gömmor i samma sök, doftgömmor på högre höjder, samt träning med kombinationsdoft av båda dofterna. Fortsätta utveckla/förbättra markeringsträningen.

 

STEG4 - hundarna introduceras för det tredje doftämnet lavendel och lägger in nya doften i hundsportens alla fyra sökmoment. Varierande sökområden som utvecklar hunden. Hundarna introduceras för mer svåråtkomliga gömmor. Utvecklar sökområdena till flera sök efter varandra och tomsök. Sök med alla tre dofterna , samt kombinationsgömmor och störningsdofter. Fortsatt markeringsträning för att bibehålla en säker och pålitlig markering för alla tre dofterna.

EXTERNA KURSER

 

Det finns även möjlighet att anlita mig som instruktör för att hålla Nose Work kurser i ditt företag eller hos någon annan aktör, som exempelvis brukshundklubbar, om kunskap/utbildning för Nose Work eventuellt skulle saknas.

PRIVATTRÄNING

Vill du eller en mindre grupp på 2-3 personer komma på privatträning i Nose Work finns den möjligheten. Privatträning är passar bra för dig/er som vill ha egen tid med instruktör. Du/ni kommer med önskemål på vad du/ni behöver träna på, om det har uppstått några svårigheter i eran träning eller om du/ni vill att jag lägger upp träningen helt fritt åt.

Du/ni väljer också om du/ni vill träna 1 timme eller längre.

- Pris per timme: 450 kr (effektiv träning).

 

Vid träning utanför Rönneshytta, tillkommer milersättning med 30 kr/mil.

ANDRA KURSER

 

Har du önskemål om ett utökat kursutbud av andra typer av kurser, är du välkommen med din förfrågan angående det.

Till exempel: valpkurs, allmänlydnad, rallylydnad, hundmöten eller viltspår.

Godkänd F-skatt info@hundgardenkarsstorp.se Copyright @ 2015 Hundgården Karstorp